Варити крупи – справа звична. А чи пробували ви коли-небудь вирощувати вдома гречку або овес? Точніше, не вирощувати, а пророщувати. Швидше за все – немає. І даремно, адже проростки звичних нам культур містять в рази більше вітамінів і мікроелементів, ніж звичайні крупи.

Чим зерна для пророщування відрізняються від звичайної крупи?

Зерна для пророщування не проходять складну термічну обробку – пропарювання, прожарювання, сушку. Ці процедури дозволяють продовжити термін зберігання крупи, але в той же час віднімають у зерен велику частину корисних речовин.

Зерна для пророщування зберігають весь набір природних корисностей. Найвищої концентрації вітаміни і мікроелементи досягають у «пробуджених» зернах – проростках. За короткий час зернятка перетворюються в маленьку біо-систему з великим потенціалом для нашого здоров’я.

Чим корисні проростки?

Щоб перелічити всі цінні властивості зелених паростків не вистачить і цілої статті. Тому коротко:

проростки покращують травлення і обмін речовин (справжня знахідка для тих, хто бореться із зайвою вагою)

свіжі проростки виводять токсини і очищають кров

в пророщених зернах міститься багато магнію (це допомагає знижувати тиск і рівень холестерину)

“живі” проростки – криниця антиоксидантів (якщо регулярно додавати в меню зелені паростки, шкіра стане свіже, а волосся – гущі)

пророщені зерна здорово зміцнюють імунітет і підвищують працездатність (забудете про частих застудах і постійної втоми)

а ще проростки задурно хрумтять на зубах і піднімають настрій своїм свіжим квітучим виглядом

Оригiнал читайте here.

Похожие статьи

 


MAXCACHE: 0.48MB/0.00051 sec